ИНДЕКС – портал за знаење

Author : Nenad

Љубов

Мали тајни кои мажите , сакаат да ги знаете

Nenad
Бесконечно долги разговори со пријателките, детално анализирање на најразлични ситуации, самопомагачки книги и многубројни бескрајни дебати посветени на машко-женските односи. Се чини дека жените упорно...
Љубов

Седум причини зошто треба почесто да се прегрнуваме

Nenad
Прегрнувањето е позитивна и исклучително топла форма на комуникација која пренесува љубов, приврзаност, благодарност, родителска поддршка, пријателска грижа, охрабрување и сл. Прегратката дава одлично чувство...
Книги

Љубовникот на куртизаната

Nenad
Исклучителна приказна која ја истражува сложената природа на срцето на една мајка…. Љубовникот на куртизаната магично ве привлекува, доживувајќи го раскажувањето како милозвучен шепот, како...
Книги

Ватиканската принцеза

Nenad
Гламурозно, но и предаторски, Борџија ја обележуваат ренесансна Италија. Расцепкана на многу кралства, војводства и град-држави, папата Александар VI користејќи ја својата вонбрачна ќерка, Лукреција,...
Економија

Три нови електролокомотиви во вредност од 6,4 милиони евра

Nenad
Трите нови електролокомотиви од денеска се пуштени во сообраќај, информира „Железници на Република Северна Македонија транспорт“ АД-Скопје. Локомотивите се произведени во Кина, а се набавени...