ИНДЕКС – портал за знаење

Category : Знаење

Editor's Picks Знаење од 7 до 77

Инвенцијата на НУЛАТА

Nenad
Нулата е измислена во Индија од Индиските математичари во 5тиот век. Била многу употебувана во пресметките, астрономијата и астрологијата. Нулата ја рашириле Арапите во Европа,...