ИНДЕКС – портал за знаење
Разно

Познати изреки

– Пријател е оној, кој ги има истите непријатели како и вие…

…Абрахам Линколн

– Падот е едноставна можност да се почне одново, но овој пат со многу поголема интелегенција…

…Хенри Форд

– Секој човек по природа бара знаење…

…Аристотел

– Човек кој никогаш не направил грешка, никогаш не пробал нешто ново…

…Алберт Ајнштајн

– Образованието е најмоќното оружје, што можете да го искористите за да го смените светот…

…Нелсон Мандела

– Никогаш нешто големо, не било постигнато без опасност…

…Николо Макијавели

– Добро е да го славиш успехот, но побитно е да ја научиш лекцијата од неуспехот…

…Бил Гејтс

– Не е убавината во имањето, туку во добивањето…

…Елизабет Тејлор

– Човек може да биде уништен, но не и поразен…

…Ернест Хемингвеј

– Луѓето не се затвореници на судбината, туку се затвореници на своите сопствени мисли…

…Франклин Д. Рузвелт

Во оваа категорија