ИНДЕКС – портал за знаење

малдиви

Географија

Која е најрамната држава на светот

Nenad
Малдивите се острови во Индискиот океан, околу 550км југозападно од Индија. Малдивите се околу 2,000 островчиња расфрлани на околу 800км. Иако Малдивите имаат толку многу...