ИНДЕКС – портал за знаење

Fitness

Светот на растенијата

Зошто урмите се наречени дрвото на животот?

Nenad
Се смета дека стеблата на урмните се меѓусебно блиску поврзани. Ако едно стебло овене, неговиот “пријател” кој се наоѓа во близина тагува и веќе не...
Медицина

Колку сон ви е потребен во различните етапи од животот?

Nenad
Потребата за спиење се менува како што поминуваат годините. Како деца спиеме многу повеќе, а како возрасни помалку. Потребата за спиење со текот на годините...
Човековото тело

Дали забите содржат нерви и која е нивната функција?

Nenad
Како и другите органи, забите имаат нерви за чувствување и заштита. “Мртвиот” нерв умртвен со процедурата извршена во забниот канал е често сретнуван израз кој...
Editor's Picks

Неколку практични совети за тоа како да го препознаете и да го искористите вашиот талент

Nenad
Како го тестирате вашиот талент? Како оценувате дали е уникатен и вреден? Во суштина, сè започнува кога како дете ќе забележите дека правите нешто побрзо,...
Editor's Picks

Природни сокови: започнете го денот со чаша здравје

Nenad
Најздравиот начин да го ревитализирате вашето тело со витаминска бомба е преку природен домашно исцеден сок. Свежите сокови од овошје го чистат организмот од насобраните...