ИНДЕКС – портал за знаење

шах

Разно

Интересен факт за шаховската табла

Nenad
Една легенда ја поврзува шаховската табла со т.н. геометриски ред, чии својства будат восхит.   „Некогаш одамна си живеел еден цар по име Шерам кој...