ИНДЕКС – портал за знаење
Fitness

Зошто е корисно да се пие една чаша вино во текот на денот

Навиката да се напиеме чаша вино во вечерните часови за подобар сон е широко распространета, бидејќи проблем со несоница има секоја втора возрасна личност. Со цел да се опуштите и да го забрзате вашето “патување“ во царството на соништата, пожелно е пред спиење да се напиете една чаша вино.

Истражувањето направено во универзитетот Вашингтон Стејт покажува дека виното и слабеењето одат рака под рака. Чаша црвено вино пред спиење помага за губење на килограмите, благодарение на влошебната состојка ресвератрол и кој помага масното ткиво побрзо да се разгради.

Во оваа категорија