ИНДЕКС – портал за знаење
Fitness

Зошто секое утро треба да пиете чаша топла вода со лимон

Чаша топла вода со лимон е клучот за вашето добро здравје. Овој напиток го зајакнува имунитетот, бидејќи лимонот има висока нутритивна вредност која го храни вашето тело повеќе од антибиотикот.

Лимоните се богати со витамин Ц кој е одличен борец против настинка и калиум кој го стимулира мозокот.

Со редовно пиење секое утро Вие ги внесувате изгубените витамини и го зајакнувате имуниот систем. Со конзумирање на топла вода со лимон ќе имате нежна, затегната и сјајна кожа. Таа помага во борбата против бактериите кои предизвикуваат акни и ја регенерира кожата од предизвиканите рани.

Во оваа категорија