ИНДЕКС – портал за знаење
Економија

Најтргувани акции на берза 20-24 Јануари 2020

Како и обично, акциите на компаниите Алкалоид, Комерцијална банка, Гранит и Макпетрол се  најтргувани хартии од вредност на Македонска берза, во период од 20ти до 24ти Јануари, покажуваат податоците од Македонска берза на нивниот сајт.

Во текот на неделата, вкупниот промет е за околу 7% помал од претходната недела и достигна 2.901.172 евра.

Пазарната капитализација на Македонска берза, од 20-ти до 24-ти јануари, се искачи на 3.347.225.035 евра или порасна за 0,47% во однос на претходната недела. Пазарната капитализација на последниот трговски ден (24-ти јануари) беше 1.957.325.302 евра.

Индексот МБИ10 на 24-ти овој месец достигна вредност од 4.933,48 поени.

Во оваа категорија