ИНДЕКС – портал за знаење

Економија

Економија

Три нови електролокомотиви во вредност од 6,4 милиони евра

Nenad
Трите нови електролокомотиви од денеска се пуштени во сообраќај, информира „Железници на Република Северна Македонија транспорт“ АД-Скопје. Локомотивите се произведени во Кина, а се набавени...
Економија

На новата е-платформа на Централен регистар ќе има и доброволна регистрација за ДДВ-обврзник

Nenad
Од годинава, со нова електронска платформа при регистрирање на фирма во Централниот регистар, ќе може да се изврши и доброволна регистрација за ДДВ обврзник. Ова...
Економија

Собранието го одобри финасискиот план на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги за 2020 година

Nenad
Собранието на Република Северна Македонија на 123 пленарна седница го разгледа и го усвои Финансискиот план на Регулаторната комисија за енергетика и водни услуги на...
Економија

Бензините поевтинуваат половина, дизелот и екстра лесното еден денар

Nenad
Малопродажната цена на бензините се намалува за половина денари, додека на дизелот и на екстра лесното масло за одмаќинство за еден денар, одлучи Регулаторната комисија...