ИНДЕКС – портал за знаење

индекс за забава

Астрономија

Колку е голем универзумот?

Nenad
Никој не може да биде сигурен, затоа што никој не може да го види целиот универзум. Досега најодалечената ѕвезда од земјата која што научниците ја имаат откриено е...
индекс за забава

Инвенцијата на НУЛАТА

Nenad
Нулата е измислена во Индија од Индиските математичари во 5тиот век. Била многу употебувана во пресметките, астрономијата и астрологијата. Нулата ја рашириле Арапите во Европа,...