ИНДЕКС – портал за знаење

Знаење

индекс за забава

Инвенцијата на НУЛАТА

Nenad
Нулата е измислена во Индија од Индиските математичари во 5тиот век. Била многу употебувана во пресметките, астрономијата и астрологијата. Нулата ја рашириле Арапите во Европа,...