ИНДЕКС – портал за знаење

Историја

Историја

Постоеле ли Семирамидините висечките градини?

Nenad
Семирамидините висечки градини и ѕидините на Вавилон (денешен Ирак) се едно од Седумте светски чуда. Според преданието, изградени се од Набукодоносор II околу 600 п.н.е....
Историја

Кое е најпознатото Македонско востание?

Nenad
  Илинденското Востание е востание со најголеми борбени и национални резултати на македонскиот народ. Причините за неговото избуввнување биле со создадените револуционерни услови предизвикани од...