ИНДЕКС – портал за знаење

Наука

Наука

Зошто не постои Нобелова награда за математика?

Nenad
Нобелова награда за математика не постои, што доведе до значајни шпекулации за причината поради која Алфред Нобел ја испуштил оваа награда. Една приказна тврди дека...
Наука

Како се оформува карактерот?

Nenad
Карактерот е целина на однесувањето и емотивните одлики на една личност. Карактерот ги опфајќа расположенијата, односите, мислењата, мотивациите, како и стилот на мислење, набљудување, зборување...