ИНДЕКС – портал за знаење

Спорт

Спорт

Како се развила женската кошарка?

Nenad
  Во 1892 година,Универзитетот од Калифорнија и училиштето Мис Хед го одиграле првиот женски интеринституционален натпревар. Бруцошите на Беренсон играле заедно со студентите од втора...
Спорт

Кога започнале да се одржуваат Олимписките игри?

Nenad
Олимписките игри претставуваат најголем меѓународен спортски настан кој вклучува летни и зимски спортови, во кои илјадници спортисти го даваат својот максимум во различни натпревари.  ...