ИНДЕКС – портал за знаење

боја

Човековото тело

Зошто луѓето имаат различна боја на очите?

Nenad
  Зеницата, црната точка на средината на окото, всушност е дупка која  дозволува светлината да влезе во окото, тоа го знаеме сите. Околу дупката има еден обоен дел од...