ИНДЕКС – портал за знаење

кристали од мраз

Наука

Што се облаците ?

Nenad
Облаците се формираат од милијарди честички вода и мали кристали од мраз, кои се соединуваат во воздухот. Генерално, облаците кои се пониско од 2км се формирани...