ИНДЕКС – портал за знаење
Книги

13 МИНУТИ

Прогласена „најдобра книга“
за млади за 2016 година од ТЕЛЕГРАФ

Не се сеќавам како завршив во студената вода,
но ова со сигурност го знам:
тоа не беше несреќен случај.

Велат, чувајте ги пријателите блиску до Вас
а непријателите уште поблиску,
но понекогаш е тешко да препознаете
непријател меѓу пријателите.

Моите пријатели ме сакаат.
Сигурна сум дека е така.

Но тоа не значи дека не се обидоа
да ме убијат.

13 минути е роман за една возбудлива
мистерија околу еден обид за убиство,
за недовербата меѓу луѓето, за стравот,
за манипулацијата и за моќта на вистината.
Содржина која едноставно Ве тера да ги
преиспитате сите Ваши врски – и дали навистина
ги познавате луѓето што Ве опкружуваат…

Издавач: Култура АД Скопје

Цена: 392,00 денари

Во оваа категорија