ИНДЕКС – портал за знаење
ОД СВЕТОТ

Аполо 13

Баксузниот Аполо 13 бил лансиран во 13:13 часот на 11 април 1970. Збирот на цифрите е 13(4-11-70) = (4+1+1+7+0=13). Експлозијата што настанала на шатлот била на 13 април (не било Петок). Екипажот, како и да е, безбедно се вратил на Земјата.

 

.

Во оваа категорија