ИНДЕКС – портал за знаење
Разно

Ова сигурно не сте го знаеле

* Мадрид е единствениот главен град во Европа кој нема река
* Морковот содржи 0% масти
* Стадионот Вебли има 2618 тоалети
* На канадски 2 долари има знаме на САД
* На афричкиот конитинент повеќето луѓе има мобилни телефони отколку банкноти
* Комарците имаат заби
* Просечна жена изговара 7000 зборови дневно, а просечен маж 2000
* Светскиот рекор за неспиење го држо Ренди Гарднер уште од 1964, со 264 часа
* Мухамед е најчестото име на светот
* Coca-Cola е втор најпознат поим на светот, прв е ОК
* Сите поларни мечки се левичари
* Хитлер бил номиниран за Нобелова награда за мир во 1938 година
* 6% од сите срчани удари се случуваат за време на сексуален однос. 90% од нив во текот на прељуба
* NASA никогаш немала свое летало во космосот помеѓу 31 Декември и 1ви Јануари. Се плашат од проблеми со компјутерите
* Секој 10ти американец не знае да ја најде Америка на карта
* За една голема лажица мед, 12 пчели треба да работат цел свој живот

Коментари ???

Во оваа категорија