ИНДЕКС – портал за знаење
Разно

Како да станете самурај?

Овие денови, само специјано патување низ времето ќе ви обезбеди можност да станете самурај.
Самураите се создале како посебна класа на воини во феудална Јапонија и останале на власт во 17 век. Но, дури и ако можете да се транспортирате и да се вратите во деновите на самураите, шансите дека ќе успеете да станете се многу мали.
Честа да се биде самурај е наследна, така што освен ако не сте биле член на одредена елита класа речиси и немате никаква шанса да станете дел од редови.
Во рамките на оваа хиерархија, од вас се очекува да ја браните земјата, кои припаѓаат на аристократијата. Ќе ви биде даден специјален шлем и оклоп,  два ножа, и долг список на она што се очекува од вас.
Ако не успеете да ги исполните барањата на листата, ако не живеете според правилата кои се дадени во неа или пак на било кој начин ја обесчестите, тогаш од вас се очекува да се самоубиете.
Да се биде самурај не е многу забавно, но претставува огромна привилегија на која паѓаат девојките.
Па момци не чекајте, вратете се назад во времето, станете самурај и освојте го срцето на вашата љубена.

Во оваа категорија