ИНДЕКС – портал за знаење
ОД СВЕТОТ

Квадратни лубеници

 

Во Јапонија имаат квадратни лубеници. Нив ги добиваат така што ги растат во квадратни стаклени кутии. Со таков облик може полесно да се стават во фрижидер, но сепак тие се поскапи од обичните лубеници. Во Јапонија чинат 10.000 јени или околу 82 долари, па се до 140 долари. За споредба, обичните лубеници чинат 15 до 20 долари.

.

Во оваа категорија