INDEX
Editor's Picks Љубов

Кои се најчестите причини кои пречат за сексуалниот живот

Има десетина причини кои ги спречува жените да имаат секс во текот на неделата, колку што сакаат. Често жените се многу изморени од работата и другите обврски.

Штом поседнат на каучот, не можат повеќе да станат од замор. Или ако не вршат домаќински активности, тие седнуваат во удобна фотелја со книга или со далечинскиот управувач од телевизорот во рака.

Понекогаш желбата за секс помеѓу двајцата партнери се појавува во различно време.

Тој, на пример, сака да има секс наутро, а таа сака пред да си легнат.

Децата и цимерите исто пречат на сексуалниот живот.

Премногу работи во спалната ги оддалечува партнерите.

Понекогаш дамите, а и не само тие, преферираат да го разгледаат нивниот омилен сајт, наместо да имаат секс.

Најчестите скандали пречат на интимноста. Стресот и проблемите во работата, парите и обврските дома, исто така влијаат врз либидото.

Понекогаш различните работни планови не дозволуваат двајцата да потрошат многу време заедно.

Средбите со пријателите и семејството исто така се одразуваат на сексуалниот живот.

Дружењето со пријателите и посетата на роднините често пати се докажува да биде пречка двајца луѓе да се осамени.

Депресијата, болките во зглобовите и најразлични други болки и состојби ја убиваат желбата за секс или го прават сексот незгоден.

Физичката или емоционална несигурност може да предизвика проблеми на интимноста.

Понекогаш едноставно нема сексуална привлечност меѓу партнерите.

Во оваа категорија

Остави коментар