ИНДЕКС – портал за знаење
Мода

Кој е заслужен за убава жена и покрај годините!

Ако мажена жена изгледа одлично покрај годините би требало да му пријдете и да му пружите рака на нејзиниот сопруг. И в очи значајно да го погледнете. Тоа е негова заслуга.

Не ја мачел својата жена со ужасни трикови. Не и’ ја препуштил неа тешката работа. Не ја обвинувал, не ја критикувал, не викал на неа, ниту со груб глас и’ се обраќал.

Ја прегрнувал, ја љубел и ја сакал. И’ кажувал пофални зборови, и’ делел комплименти. Ја штител од опасности. Ја тешел, кога била загрижена. И благодарение на доброто однесување, добил убавица.

Во 40-тите години тоа е толку јасно! Жената на добриот маж е убава, елегантна, спокојна. Седи, се смешка. Или работи нешто по дома. Или едноставно шета рака под рака со мажот навечер, а сите останати мажи му завидуваат. Си мислат: зошто мојата жена не е таква?

Јасно е зошто не е – жената треба да се чува и негува како нешто скапоцено.

Во оваа категорија