ИНДЕКС – портал за знаење
Editor's Picks ОД СВЕТОТ

Лавот во природа

Лавот во природа живее од 10 до 14 години, додека во заробеништво може да живее над 20 години. Во дивина, машките лавови често пати живеат подолго од 10 години, иако борбите со ривалите предизвикуваат повреди.

Во оваа категорија