ИНДЕКС – портал за знаење
Географија

Седумте светски чуда од Античкиот свет

 

Дали ги знаете Старите Седум Светски Чуда ? Еве ги :

  1. Големата пирамида во Гиза – Кеопсовата пирамида
  2. Семирамидини висечки градини
  3. Храмот на Артемида во Ефес
  4. Статуата на Зевс во Олимпија
  5. Мавзолејот на Мавзолос во Халикарнас
  6. Колосот од Родос
  7. Светилникот во Александрија

 

 

Во оваа категорија