ИНДЕКС – портал за знаење

Светот на птиците

Светот на птиците

Како се размножуваат сивите соколи?

Nenad
Сивиот сокол е најбрзата птица, а воедно и живо суштество на планетата. Во својот добро познат пад од небото развива фантастична брзина која е измерена...