ИНДЕКС – портал за знаење

Светот на растенијата

Светот на растенијата

10 Докази дека растенијата се попаметни отколку што мислиме!

Nenad
Иако растенијата немаат ништо приближно како мозок, сепак тие успеваат да комуницираат, да го мерат времето, па дури и да се камуфлираат. Тие можеби не...
Светот на растенијата

Која е најстарата зграда во светот?

Nenad
Најраната позната структура изградена од човечко суштества е круг од камени блокови, која се најдоѓа во Африка. Оваа "структура" се претпоставува дека е подигната уште...
Светот на растенијата

Какви се стеблата на кактусите?

Nenad
Кактусот е кое било од цветните растенијакое го сочинуваат семејството Cactaceae, кое содржи 1.650 видови, а потекнува од Северна и Јужна Америка, со најголем број...