ИНДЕКС – портал за знаење

Разно

Разно

Кој го изработил првиот двоспратен автобус во Централна и Источна Европа?

Nenad
  Првиот двоспратен автобус во Централна и Источна Европа го изработила поранешната македонска фабрика за автобуси ФАС 11 Октомври. Изработен е на специјална шасија, производ...
Разно

Пиво

Nenad
Пивото е најконзумираниот и најверојатно најстариот алкохолен пијалок во светот. Тоа е третиот најпопуларен пијалок по водата и чајот. Се произведува со вриење и ферментација...