ИНДЕКС – портал за знаење

Разно

Разно

Дали сте знаеле од каде потекнува Дедо Мраз?

Nenad
Дедо Мраз претставува личност во северноамериканската култура, од легендарен, митолошки и карактер, кој настанал со комбинација на холандскиот Синтерклас (Sinterklaas), англискиот Татко Божик (Father Christmas)...