ИНДЕКС – портал за знаење
ОД СВЕТОТ

Првата e-mail спам – порака

Првата e-mail спам – порака е испратена во 1978 година од страна на маркетинг – менаџерот на Digital Equipments Corporation, Гери Туерк. Тој ја искористил APRANET мрежата и испратил рекламна порака за новите DEC компјутери на 393 примачи кои не го побарале тоа од него.

.

Во оваа категорија