ИНДЕКС – портал за знаење
Разно

Кој е најдосадниот ден во 20тиот век?

 

По внесени над 300 милиони факти за места, економија, луѓе и настани кои се случиле во 20тиот век и биле објавени во медиумите, програмот True Knowledge на компјутерскиот програмер Вилијам Тунстал-Педоу пресмета дека најдосадниот ден од 1900 година па наваму е 11. април, 1954 година.
 Минатиот веќ беше еден од најзначајните и најтурбулентните во историјата на човештвото, век во кој се случиле двете светски војни, во кој човекот зачекорил на месечината и се измислиле интернетот и телевизијата, на тој ден не се случило ништо со исклучок на изборите во Белгија и раѓањето на турскиот академик Абдула Аталар. И толку.
Затоа, овој ден гордо ќе си го носи епитетот – “Најдосаден во историјата”!
Инаку, True Knowledge e систем кој го користат околу пет милиони луѓе да добијат одговори на прашањата кои ги интересираат (често многу посуштински од она за најдосадниот ден).

 

Во оваа категорија