ИНДЕКС – портал за знаење
Разно

Дали сте знаеле дека? (дел 1)

 

–        Домашната мува зуи во средна октава, тон Ф?
–        Сегашните стандардни лименки настанале во 1957 година?
–        Групата Симпли Ред го добила името поради љубов кон фудбалскиот клуб Манчестер Јунајтед?
–        Лавовите се единствените вистински друштвени мачки и воглавно сите женки во групата се во крвно родство?
–        Комарците повеќе сакаат деца отколку возрасни и повеќе сакаат русокоси отколку бринети?
 
Продолжува…
 
Благодарност до Илија Јошевски

 

Во оваа категорија