ИНДЕКС – портал за знаење

Уметност

Уметност

Кога се појавила Неокласичната архитектува?

Nenad
Неокласичната архитектува е оживување на класичната архитектура во текот на XVIII и XIX век. Овој правец, пред се, ја користел логиката на целокупниот класичен дизаин,...
Уметност

Кодот на Да Винчи

Nenad
Кодот на Да Винчи претставува експлозивна комбинација на расен трилер, есеј за историјата на уметноста и религискиот симболизам – мистериозни убиства, фасцинантни езотерии, што настанале...